Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ÇÖKELİKLİ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 19, 2007 11:10 am    Mesaj konusu: ÇÖKELİKLİ Alıntıyla Cevap Gönder

ÇÖKELİKLİ

HAZIRLANIŞI
yarım kilo un
tuz
yarım kilo çökelik
bir baş soğan
kara biber, pul biber.


Unu bir kapta yuğurun, yumurta büyüklüğünde yumak yapın, fazla ince olmama kaydi ile tek açın.
Cökeligi, soğanı küçük kıyıp, baharatı, tuzu ekleyin. Bu güzel karışımı açtıgınız hamurlara yerleştirip kapatın. Ister kızgın yağda ister sacda pişirin.

not. çökelegi sevmeyenler patateslede yapabilir
(haşlanmış yarım kilo patates)
yarasın canlar
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 19, 2007 11:11 am    Mesaj konusu: MANTARLI PİLOOOO Alıntıyla Cevap Gönder

MANTARLI PİLOOOO

MUAZEMELER
İSTEDİĞİN KADAR GOBELEK,(MANTAR) (BEYYURDU'NUN YAYLASINA ÇIKMAN GEREKİYOR)
İSTEDİĞİN KADAR BULGUR (PİLOO İÇİN)
2 KAŞIK BAAYURDU TEREYAĞI
İSTERSEN BİRAZ DA SOĞAN GO
RAKI SOFRASI İÇİN HAZIRLANIŞI:
SOĞANI ECİK GAVUR,MANTARI 4 parça dilip SOĞANA EKLE DUZUNU,GARABİBERİNİ EKSİĞETME.
BULGURLA BİRLİKTE BİRAZ DAHA GAVUR,SUYUNU EKLE 20 DAKKA GAYNASIN(Bİ DAŞIM GAYNASIN)
YAV İŞTE BİLDİĞİN PİLOĞE MANTAR GATIYON,ZUFRAYA GETİRİYON.
GUZOĞLAK,YEŞİL SOĞAN VE TAMATESTEN OLUŞAN SALATAYA ECİKTE NAR EKŞİSİ KAT DADINDAN YENMEZ.RAKI İÇMEYCEYSEN YANINA GOYUN YOĞURDUNDAN Bİ AYRAN EYİ GİDER,
RAKI BARDAĞIN İNCE VE UZUN OLSUN , SUYU PUNARDAN ALIRSAN O RAKIYA DOYUM OLMAZ.HELAL OLSUN
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye