Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf?  Forumu  Forum Ana Sayfa Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu

( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

TATLILAR (AŞURE) - TATLILAR (KÜNEFE)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatl?lar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:24 am    Mesaj konusu: TATLILAR (A?URE) - TATLILAR (K?NEFE) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (A?URE)




Malzemeler

1 Su barda?? d?vme
10 Su barda?? su
1 Su barda?? nohut
1 Su barda?? kuru fasulye
1 Su barda?? pirin?
1 Su barda?? bakla
1 Su barda?? kuru ?z?m
2 Su barda?? toz?eker
5 Adet ?ekirdekleri ??kar?l?p, do?ranm?? hurma
1 Tatl? ka???? ni?asta
1 Su barda?? g?l suyu
?zerine :
Yar?m?ar su barda?? f?nd?k
Yar?m?ar su barda?? dolmal?k f?st?k
Yar?m?ar su barda?? ceviz
Yar?m?ar su barda?? badem
Yar?m?ar su barda?? ku? ?z?m?
Yar?m?ar su barda?? bir miktar nar


Haz?rlan???

?ncelikle d?vmeyi ay?klay?p, y?kay?n.
Ak?amdan bol suyla bir kez kaynat?p, sabaha kadar bekletin.
Nohut, fasulye ve baklay? da ak?amdn ?slat?p, s?z?n.
Yeniden su koyarak sabaha kadar bekletin.
Pirinci ay?klay?p, kaseye koyun.
Su ilave edip, sabaha kadar bekletin.
Sabah nohut, fasulye ve baklay? s?z?p, yeniden su koyarak yumu?ay?ncaya kadar ayr? ayr? tencerelerde ha?lay?n ve kabuklar?n? soyun.
Pirinci y?kay?p, s?z?n.
D?vmeyi kendi suyuyla (suyunu ?ekmi?se 10 su barda?? suya tamamlay?n) ate?e koyup, yumu?ay?ncaya kadar ha?lay?n.
Pirinci, ?ekeri, ?z?m? ve hurmay? ilave edin.
Bir defa kaynay?nca nohut, fasulye ve baklay? ekleyin.
Kar??t?rarak koyula??ncaya kadar pi?irin.
Ni?astay? su ile ezip, bu kar???ma ilave edin.
Bir ta??m daha kaynay?nca g?lsuyunu ekleyip, ocaktan al?n.
Kaselere pay edin.
So?uyunca ?zerini f?nd?k, ceviz, dolmal?k f?st?k, badem, ku? ?z?m? ve bir miktar nar ile s?sleyip servis yap?n.


En son fatma dinc tarafından Cum Ksm 30, 2007 9:31 am tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:26 am    Mesaj konusu: TATLILAR (K?NEFE) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (K?NEFE)




Malzemeler

1 tatl? ka???? limon suyu
3.5 su barda?? su
5 su barda?? ?eker
4 ka??k tereya??
500 gr tuzsuz beyaz peynir
500 gr tel kaday?f


Yap?l???

Kaday?flar ufak ufak kopar?l?r. Alt? hafif ya?lanm?? tepsiye kaday?f?n yar?s? bast?r?larak yerle?tirilir. ?zerine peynir rendelenerek serpilir. Geriye kalan kaday?f tepsinin ?zerine serpilerek g?zelce bast?r?l?r. Bir tavada eritilen tereya?? kaday?f?n ?zerine gezdirilir. F?r?na s?r?len kaday?f, alt? ve ?st? k?zar?ncaya kadar pi?irilir. Di?er tarafta 5 su barda?? ?eker ile 3.5 su barda?? su, limon suyu ilavesi ile kaynat?larak ?urup haline getirilir. So?utulan ?urup s?cak kaday?f?n ?zerine d?k?lerek servis yap?l?r.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatl?lar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye