Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KEŞKÜL - TATLILAR (CEVİZLİ İNCİR TATLISI)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Sal Ksm 20, 2007 12:28 pm    Mesaj konusu: KEŞKÜL - TATLILAR (CEVİZLİ İNCİR TATLISI) Alıntıyla Cevap Gönder

KEŞKÜL

MALZEME:

Süt 2 kg. Şamfıstığı 150 gr.
Badem 150 gr. Fındık 150 gr.
Rendelenmiş Hindistancevizi 150 gr. Nişasta 150 gr.
Toz şeker 300 gr. Şeker 1 kg.

YAPILIŞI:
Evvela iç badem, fıstık, fındık ve Hindistancevizi havanda toz şeker ile beraber dövülüp macun haline getirilir. Bu halitanın üçte bir miktarı alınıp iki kilo halis sütün içine konulur. Ve nişasta da katılarak ve tat verecek şekeri de ilave kılınarak kıvamı gelinceyedek karıştırılarak pişirilir. Tabaklara kurtarılıp soğutulur ve geri kalan dövülmüş içler, bol bir surette, keşkül kaselerinin üzerlerine döşenip meraklılara sunulur.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:40 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (CEVİZLİ İNCİR TATLISI)

MALZEME:

Kuru incir 15 adet Toz şeker 1,5 su bardağı
Su 1,5 su bardağı Ceviz içi 1 kahve fincanı
Fındık 1 kahve fincanı Şamfıstık 1 kahve fincanı
Kuru üzüm 1 kahve fincanı


YAPILIŞI:

1. Kuru incirlerin saplarını kesip iyice yıkayın. 1,5 su bardağı suda aynı ölçüde toz şekeri koyulaşıncaya kadar kaynatın. 2. İncirleri bir tepsiye yanyana dizin. Ortalarını çukurlaştırıp ceviz, üzüm ve fındık karışımını doldurun. Üzerine önceden hazırladığınız şerbeti gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra taze krema ve nar tanesi ile süsleyip servis yapın. (5 kişilik)
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye