Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Yöresel Yemekler

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yöresel Yemekler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:47 am    Mesaj konusu: Yöresel Yemekler Alıntıyla Cevap Gönder

İMAM BAYILDI (PATLICAN VEYA KABAK)



MALZEME:

Patlıcan (küçük): 8 adet
Soğan : 4-5 adet
Sarımsak: 7-8 diş
Maydanoz : 1 demet
Nane: 1-2 dal
Domates : 2-3 adet
Biber (sivri) : 2-3 adet
Zeytinyağ : 1 su bardağı
Şeker : 1-2 kahve kaşığı
Tuz
Karabiber


YAPILIŞI:

1. Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır. (Kabaklar kazınıp baş ve uç kısımlar kesilir.)
2. Zeytinyağda hafif pembe kızartılır. Tepsiye dizilir.
3. Üzerleri boydan boya bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
4. Yarım halka şeklinde doğranmış soğan, sivri biber, sarımsak, zeytinyağda kavrulur. Soyulup doğranmış domates konup karıştırılır. Kıyılmış maydanoz, nane, tuz, karabiber ve şeker ilave edilir.
5. Kızartılan sebzenin içinde doldurulur.
6. Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.


Kısa Bilgi: Patlıcan, pankreas, karaciğer ve böbrekleri kuvvetlendirir. Kalbe sükunet verir.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder


ERZİNCAN ÇORBASI


MALZEME:

Et suyu : 10 bardak
Kıyma: 250 gr.
Maydanoz (yaprağı): 1 avuç
Sarımsak: 3 diş
Soğan: 2 adet
Yoğurt: 2-3 bardak
Yağ : 2 kaşık
Erişte makarna : 1/4 paket
Salça: 1 kaşık
Kuru nane: 2 kahve kaşığı
Kırmızı biber : 1 kahve kaşığı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:

1. Kıyma, tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz yoğrulup, fındık büyüklüğünde yuvarlanıp, unlanır.
2. İnce doğranmış soğan 1 kaşık yağ ile kavrulur. Salça, su ve tuz konup kaynatılır.
3. Küçük küçük kırılmış erişte ve köfteler ilave edilir.
4. Erişte pişince sarımsaklı yoğurt konur ve ateşten alınır.
5. Üzerine kuru nane ve kırmızı biberli yağ gezdirilir.
Not: Çorbaya, erişte yerine haşlanmış 1 su bardağı nohut konarak değişik lezzette bir çorba yapılmış olur.
Kısa Bilgi: Sarımsak mide ve bağırsak faaliyetlerini artırdığından kabızlık çekenler için yararlıdır.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:51 am    Mesaj konusu: DALYAN KÖFTE Alıntıyla Cevap Gönder

DALYAN KÖFTE

MALZEME:

Kıyma (orta yağlı) : 1 Kilo
Havuç: 2 adet
Ekmek içi : 4-5 Dilim
Bezelye: 1 Su bardağı
Soğan : 1 Adet
Dereotu : Yarım demet
Yumurta: 5 Adet
Margarin: 2 Çorba kaşığı
Tuz Karabiber
Köfte baharı

YAPILIŞI:


Havuçları kazıyıp, yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin.
Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın.
Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin.
Ortasına haşlanmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin.
Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın.
Bir fırın tepsisine koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Dilimleyerek servis yapın.
Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yöresel Yemekler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye