 |
Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu
( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
|
Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
fatma dinc
.jpg)
Kayıt: 13 Ksm 2007 Mesajlar: 69 Konum: antalya
|
Tarih: Cum Ksm 30, 2007 9:52 am Mesaj konusu: BE?END?L? KEBAP - ANTALYA USUL? G?VE? |
|
|
BE?END?L? KEBAP
MALZEME:
S?t: 1/2 su barda??
Ka?ar peyniri (rendelenmi?): 3 ?orba ka????
Un : 1 ?orba ka????
So?an: 1 adet
Patl?can: 2 adet
Sal?a: 1 ?orba ka????
Tuz Et (ku?ba??ndan daha iri do?ranm?? dana ya da kuzu): 500 gr
Tereya??: 3 ?orba ka????
YAPILI?I:
So?an? rendeleyin. S?karak suyunu ??kar?n. Etleri bir kaba koyun ve so?an rendesi ile suyunu ?zerine d?k?n ve kar??t?r?n.
5-6 saat buzdolab?nda bekletin. Tencerede bir ?orba ka???? tereya??n? k?zd?r?n. Etleri kendi suyunu b?rak?p ?ekene kadar kavurun.
Sal?ay? suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye d?k?n. Et yumu?ayana kadar pi?irin. Patl?canlar? ocakta k?zleyin.
Kabuklar?n? soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra s?karak suyunu ??kart?n. K???k bir tencerede tereya??n bir ka????n? k?zd?r?n.
Unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ate?ten al?p patl?canlarla kar??t?r?n. Tuzunu ayarlay?n sonra d?verek p?re haline getirin.
Kalan tereya??n? ve ka?ar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da s?t? ilave edin iyice kar??t?r?n.
Taba?a ?nce bu p?reden koyun ?zerine de etten ve etin kendi sosundan koyun.
Arzu ederseniz taba??n kenar?nda ?zgara da pi?irilmi? sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz. |
|
Başa dön |
|
 |
fatma dinc
.jpg)
Kayıt: 13 Ksm 2007 Mesajlar: 69 Konum: antalya
|
Tarih: Cum Ksm 30, 2007 9:53 am Mesaj konusu: |
|
|
ANTALYA USUL? G?VE?
MALZEME:
Et :750 gram
Havu? :1 adet
?? bezelye :2 su barda??
Domates :2 adet
So?an :2 adet
Maydanoz :1 demet
Patates :3 adet
Ye?il biber : 3 adet
Un :1 su barda??
S?t :1 litre
Yumurta :2 adet
Ya? : 5 ?orba ka????
Ka?ar peyniri (rendelenmi?) :1 su barda??
Tuz
Karabiber
YAPILI?I:
Bir ka??k ya? i?erisine iki ba? so?an ?entilir. Hafif pembele?inceye kadar kavrulur.
Ku?ba?? do?ranm?? et y?kan?r, suyu s?z?l?r, pembele?en so?anlara kat?l?r. Etler suyunu sal?p ?ekinceye kadar kavrulur. ?ok az su ilavesiyle kapal? olarak pi?irilir.
Pi?en etler 6 k???k g?vece b?l?n?r. K???k do?ranm??, ha?lanm?? havu?; ha?lanm?? bezelye, k???k do?ranm?? patates, tuz ve karabiber ile ayr? bir kapta harmanlan?r.
G?ve?lerdeki etlerin ?zerine b?l??t?r?l?r. G?ve?lerin ?zerine dilimler halinde kesilen domates ve ye?il biberler serpi?tirilir.
Kalan ya? eritilir, un ilave edilir, birlikte kavrulur, s?t? de kat?larak pi?irilir. Koyula??nca ate?ten al?n?r.
?ki ??rp?lm?? yumurta kat?l?p, iyice kar??t?r?l?r. Bu malzeme de 6 g?ve? ?zerine d?k?l?r. G?ve?lerin ?zerine ka?ar peyniri rendesi serpilir. F?r?na verilir.
?zerindeki peynirler k?zar?nca (15-20 dakika kadar) ??kar?l?r. ?zerlerine maydanoz k?y?larak servis yap?l?r. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|