Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf?  Forumu  Forum Ana Sayfa Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu

( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ÇİFTLİK ÇORBASI , BAHAR ÇORBASI

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:58 am    Mesaj konusu: ??FTL?K ?ORBASI , BAHAR ?ORBASI Alıntıyla Cevap Gönder

??FTL?K ?ORBASI



Malzemeler ; 4 ki?i i?in

250 gr K?yma
1 adet dolmal?k Kabak
2 adet orta boy Patates
2 adet Havu?
1 ba? Kereviz
2 adet Kuru So?an
2 di? Sar?msak
? kahve fincan? Un
10 bardak Su ya da Et Suyu
5-6 sap Maydanoz
4 yemek ka???? Ya?
1 yemek ka???? Domates Sal?as?
Tuz, Karabiber

B?t?n sebzeler ince ince k?y?l?r. Sonra ya? ile 5 dakika kadar kavrulur.

?zerine yar?m fincan un eklenir. Un iyice hallolduktan sonra sal?a eklenir. 5 dakika kadar daha kar??t?rmaya devam edilir.

Su ilave edilir ve sebzeler iyice pi?inceye kadar ate?te kaynat?l?r.

Di?er yanda K?yma tuz ve biberle yo?rulur. F?nd?k b?y?kl???nde k?fteler yap?l?r. Bunlar da ?orban?n i?ine kat?l?r. 10 dakika kadar daha kaynat?l?r ve ocaktan indirilir.

Serviz yap?l?rken ?zerine k?y?lm?? Maydanoz konur

Afiyet olsun......
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:59 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Bahar ?orbas?

Malzemeler (6 Ki?ilik)
2 Adet so?an
1 Adet elma
1 Adet havu?
2 ?orba ka???? s?v?ya?
1 Kahve fincan? un
1 ?orba ka???? k?ri
5 Su barda?? et suyu
1 ?ay ka???? limon suyu
3-4 Dal maydanoz
Tuz, karabiber

Haz?rlan???

So?an, elma ve havucu soyup k???k k?pler halinde do?ray?n.
S?v?ya?? k?zd?r?p so?an, elma ve havucu 5 dakika kavurun.
Un ve k?riyi ekleyip kar??t?rarak birka? dakika pi?irin.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynat?n.
Limon suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 40 dakika pi?irin.
?orbay? blenderle ezip, tekrar ?s?t?n.
Maydanozla s?sleyip servis yap?n.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye