Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

TATLILAR (CEVİZLİ TEL KADAYIF) - TATLILAR (ÇİLEKLİ KREMA)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:36 am    Mesaj konusu: TATLILAR (CEVİZLİ TEL KADAYIF) - TATLILAR (ÇİLEKLİ KREMA) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (CEVİZLİ TEL KADAYIF)

YAPILIŞI:

Derin bir tencerede şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu kaynatın. Ateşten indirmeden önce limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız. Şerbeti soğutunuz. Tel kadayıflarının yarısını yayvan bir kap içerisinde tel tel ayırınız. Üzerine yarım su bardağı Sıvı Sana'yı döküp, iyice karıştırınız. Fırın kabı veya tepsinin içine yağlanan tel kadayıflarını koyup, bir kaşık yardımı ile üzerine bastırarak, sıkıştırınız. Cevizin tümünü ayıklayıp, mikserde çekin. ilk kat tel kadayıfın üzerini tamamen ceviz ile kaplayınız. Kalan tel kadayıfını da tel tel ayırıp, geri kalan sıvı Sana ile iyice yağlayınız. Cevizlerin üstünü tel kadayıf ile tamamen kapatıp, yine üzerine kaşık ile bastırın.1 75 derecede altı ve üstü kızarana kadar pişiriniz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuttuğunuz şerbeti döküp, çektiriniz. İstediğiniz büyüklükte parçalar halinde kesip, çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyiniz. Soğuk olarak kaymak veya donduma ile servis yapınız.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:37 am    Mesaj konusu: TATLILAR (ÇİLEKLİ KREMA) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (ÇİLEKLİ KREMA)

MALZEME:

Jelatin 7 yaprak Çilek 500 gr.
Toz şeker 100 gr. Yumurta 4 adet
Vanilya 1 paket Limon 1 adet


YAPILIŞI:

Çilek temizlenir. Jelatin soğuk suda yumuşatılır. Dört adet çilek süslemek için ayrılır. Diğer çilekler mikserden geçirilir. Şeker, vanilya ve yumurta sarısı iyice karıştırılır. Limon suyu da ilave edildikten sonra bu karışım ezilmiş olan çileklere ilave edilir. Jelatin üzerinde yazılı alan şekilde hazırlandıktan sonra, ezilmiş olan çilek ile karıştırılır. Servis tabaklarına konuktan sonra buzdolabında bir saat kadar donmaya bırakılır. Üzeri çileklerle süslenerek servis yapılır.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
sonmezvural58



Kayıt: 17 Mar 2008
Mesajlar: 5

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 12:51 pm    Mesaj konusu: süpeyyy Alıntıyla Cevap Gönder

ben bu tatlıyı çok seviyorummmm tekrar saolasinnnn güzel bi paylaşım
_________________
GERÇEKÇİ OL, İMKANSIZI İSTE
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder E-posta gönder MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye