Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf?  Forumu  Forum Ana Sayfa Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu

( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Mutfakta Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler..

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> P?f Noktas?
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Çrş Ksm 14, 2007 12:07 pm    Mesaj konusu: Mutfakta Bilinmesi Gereken Pratik Bilgiler.. Alıntıyla Cevap Gönder

DOMATES SOYARKEN...

Domatesi kaynar suya dald?r?p b??a??n tersini ?st?nde a??r a??r gezdirirseniz kabu?u kolayca soyulur.

HAMUR A?ARKEN...

Hamur a?arken kirlenen mutfak tezgahlar?, ?st?ne tuz serpilip nemli bir bezle silindi?inde daha kolay temizlenir.

BE?AMEL SOS HAZIRLARKEN...

Ate?ten al?nmas?na yak?n i?ine ?ekilmi? ceviz, ada?ay? ya da nane at?lan be?amel sosun lezzeti g?zelle?ir.

PUD?NG YAPARKEN...

Puding so?urken ?zerinin kaymak ba?lamas?n? istemiyorsan?z, daha s?cakken ?zerine toz ?eker serpebilirsiniz.

J?LE YAPARKEN...

J?le yapt???n?z kab? so?uk suyla y?kay?p i?ine ince bir tabaka bitkisel ya? s?r?ld??? takdirde, j?leyi kal?ptan ??karmak kolayla??r. Kal?p s?cakken etraf?na ?slak havlu sararak 1-2 dakika bekletmek de iyi bir ??z?md?r.

PORTAKAL SIKARKEN..

Portakal?n suyunu iyice ??karmak i?in s?kmadan ?nce bir s?re so?uk suda bekletin.

SO?AN SOYARKEN...

So?an soyarken g?zlerinizin ya?armamas? i?in so?an? su dolu bir tas?n i?inde soyun.

DONDURULMU? GIDALAR ??Z?L?RKEN...

Dondurulmu? g?dalar ??z?l?rken s?cak ortamda bulundurulmamal?. Bakteri ve mikrop ?remesine neden olacak bu uygulama yerine, buzdolab?n?n en alt raf?nda kendi kendine ??zd?rmeye b?rakmak daha do?ru olur.

MAYONEZ HAZIRLARKEN...

Mayonez haz?rlarken sos kesilirse bir yumurta sar?s?n? 2-3 damla sirke ile ??rparak yeterli miktarda zeytinya?? ile koyula?t?r?n. Bu kar???m? kesilen sosa ??rparak yedirin.

BAYAT EKMEKLER...

Bayat ekmekleri kare kare kesip k?zartt?ktan sonra so?utarak bir kavanoza koyup ?orbalar?da kullanmak ?zere buzdolab?nda saklayabilirsiniz. Robottan ge?irip galeta unu gibi t?ketmek de m?mk?nd?r. Ayr?ca Bayatlam?? ekmeklere yeniden tazelik kazand?rmak i?in ?zerlerine su serperek bir folyo ka??t i?inde 5-10 dakika f?r?nlamak yeterlidir.

LAHANANIN K?T? KOKUSU...

Lahanan?n pi?me suyuna elma kabu?u katarsan?z k?t? koku hemen yok olur.

MISIR HA?LARKEN...

M?s?r ha?larken daha lezzetli olmas? i?in tencereye bir ?ay ka???? ?eker at?n. Y?kad?ktan sonra m?s?r kabuklar?n? da koyabilirsiniz.

PATATES P?RES? YAPARKEN...

Patates p?renize de?i?ik bir koku vermek i?in i?ine bir miktar hindistan cevizi atabilirsiniz.

PATLICAN P???R?RKEN...

Patl?canlar? pi?irmeden ?nce tuzlay?n ve bir s?re bekletin. Daha sonra so?uk s?tten ge?irin ve kurulay?n. Patl?canlar daha lezzetli olacakt?r.

TAZE PATATES SOYARKEN...

Evet yaz aylar?nday?z ve taze patatesler, pazar ve manavlarda yerlerini ald?lar. K?zartmas?, salatas? k?sacas? her ?eyi bir ba?ka lezzetli olan taze patatesin ince bir kabu?u oldu?u i?in, bunu soymak pek ?o?umuza zor gelir. Fakat patatesleri y?karken bir bula??k teli ile ovarsan?z, kabuklar?n? da daha kolay soyabilirsiniz.

L?MON SUYU...

Siz de "nerede o eski limonlar!" diyenlerden misiniz? Art?k ??yle bol sulu limon bulmak ?ok zor de?il mi? E?er limonu kullanmadan ?nce 1 dakika kadar s?cak f?r?nda bekletirseniz, suyundan daha fazla faydalanabilirsiniz. Bir di?er ?nerimiz de, limonu sert bir zeminde yuvarlayarak kesmeniz.

HAMURUNUZ KURUMASIN...

Baz? hamuri?lerinde kullan?lan hamurlar? bir s?re dinlendirmek gerekir. E?er hamuru a?z? a??k bir ?ekilde bekletirseniz, ?zeri kabuk tutar ve kurur. Bunun i?in bekletme s?resi boyunca, ?zerini nemli bir bezle ?rtmeye ?zen g?stermelisiniz!..

KEK YAPARKEN...

Kekin ??kmemesi i?in, f?r?na koymadan ?nce hamuru kal?ba d?k?p 20 dakika kadar dinlendirmek yararl? olur.

ET?N LEZZET?...
Izgara yapt???n?z ya da kavurdu?unuz etlerin daha lezzetli olmas?n? istiyorsan?z i?te size ?ok pratik bir y?ntem: Etleri, 1 kahve fincan? s?t, 1 kahve fincan? so?an suyu ve 1 kahve fincan? zeytinya?? kar???m? ile ovun. 10-12 saat kadar buzdolab?nda bekletip, daha sonra pi?irin.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> P?f Noktas? Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye