Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

KATIKLI AŞ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Pts Ksm 19, 2007 11:05 am    Mesaj konusu: KATIKLI AŞ Alıntıyla Cevap Gönder

KATIKLI AŞ


MALZEMELER

1 çay bardağı nohut

1çay bardağı fasulye

2çay bardağı aşurelik buğday

yoğurt

nane ,pulbiber

HAZIRLANIŞI

Nohut,fasulye,buğday hepsi da ayrı ayrı haşlanır.Haşlanan malzemeler süzülüp soğutulmaya bırakılır.Diğer taraftan yoğurt bir miktar tuz ve su ile çırpılarak cacık kıvamına getirilir.Soğuyan malzemelerin hepsi yoğurdun içine karıştırılır .Servis yaparken de üzeri nane ve pulbiberle süslenir.Yazın soğuk yapılan bu yemek kışında sıcak olarak yapılır.

AFİYET OLSUN
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye