Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Çikolatalı Cevizli Pasta - TATLILAR (ACIBADEM)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Gülen Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 67
Konum: İstanbul

MesajTarih: Sal Ksm 20, 2007 12:25 pm    Mesaj konusu: Çikolatalı Cevizli Pasta - TATLILAR (ACIBADEM) Alıntıyla Cevap Gönder

Çikolatalı Cevizli Pasta

Malzemeler

1 adet hazır pandispanya (dikdörtgen şeklinde)
4-5 adet kiraz şekerlemesi
3/4 su bardağı toz şeker
150 gr çikolata
100 gr ceviz
hazır krema
Sos için:
2 yumurta sarısı
4/5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı kakao
3 çay fincanı kahve

Tereyağını oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat kadar bekletip, yumuşatın. Yağı bir kaba koyup krema halini alıncaya kadar ısıtın. Yumurta sarılarını, tozşekeri, kakaoyu katın. İyice, yumuşak bir krema kıvamına gelene kadar karıştırmayı sürdürün. Pandispanyayı, üç kat olacak şekilde kesin. Pandispanyanın en alt katını filmle kapladığınız dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin. Bir fincan kahvevle biraz meyve suyunu karıştırıp bunu ilk pandispanya katının üzerine gezdirin. Hazırlanmış kremanın yansıyla üstünü kaplayıp ikinci pandispanya dilimini koyun, ilk katta yaptığınız işlemi yineleyin. Bittikten sonra üçüncü dilim pandispanyayı koyup onu da daha öncekiler gibi ıslatın. Tatlıyı buzdolabına, soğumaya bırakın. Ezip, ufaladığınız çikolatayı birkaba koyup içi sıcak su dolu başka bir kabın içine yerleştirerek eritin. Başka bir kapta tozşekeri çevirin ve yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çikolatanın üzerine dökün. 8-10 dakika karıştırmaya devam edin. Tatlıyı buzdolabından çıkarıp kalıba dökün. Mümkün olduğu kadar hızlı karıştırarak karışımı tatlının üzerine boşaltın. Bir bıçak yardımıyla yüzeyini kare kare çizin ve yeniden 25 dakika kadar buzdolabına koyun.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:42 am    Mesaj konusu: TATLILAR (ACIBADEM) Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (ACIBADEM)





Malzemeler


4 Adet büyük acıbadem kurabiyesi
1 Kutu krema veya 1 su bardağı krem şanti
1 Çorba kaşığı nescafe
1 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Çay bardağı ılık süt
Yarım su bardağı çekilmiş yeşil fıstık veya badem
Mevsim meyveleri (çilek, kivi, kayısı, muz gibi renkli ve tatlı meyvelerden her hangi birisi olabilir)


Hazırlanışı

Acıbadem kurabiyelerini ortadan ikiye kesin.
Kurabiyeleri ılık süte batırıp, ıslatın.
Acıbademlerin alt parçalarını düz kısımları üstte kalacak şekilde düz bir servis tabağına dizin.
Kremaya pudra şekeri ve nescafe ilave edip, çırpın.
Acıbademlerin üzerine sürün.
Meyveleri küçük küçük doğrayıp, üzerine dizin.
Acıbademlerin kalan yarısını kapak şeklinde üstlerine kapatın.
Üzerini krema ve çekilmiş yeşil fıstık ile süsleyip, servis yapın.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye