Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

TATLILAR (KABAK TATLISI) - KAZANDİBİ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:33 am    Mesaj konusu: TATLILAR (KABAK TATLISI) - KAZANDİBİ Alıntıyla Cevap Gönder

TATLILAR (KABAK TATLISI)

Malzemeler

1-1,5 KG BALKABAĞI
3 BARDAK ŞEKER
CEVİZ İÇİ
2 ADET KARANFİL


Yapılışı

KABAĞI 2 CM. KALINLIĞINDA VE YAKLAŞIK 7-8 CM. UZUNLUĞUNDA DİLİMLERE BÖLDÜKTEN SONRA KABUKLARINI SOYUP YIKAYIN.BİR TENCEREYE DÜZGÜNCE DİZİN VE DİZDİĞİNİZ HER KATIN ÜZERİNE TOŞ ŞEKER DÖKÜN.1/2 BARDAK SU VE KARANFİLLERİ DE KOYUP ÜZERİNİ KAPATTIKTAN SONRA HAFİF ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE DEK PİŞİRİN.PİŞERKEN ARADA BİR TEPSİYİ SAĞA SOLA SALLAMANIZ, DİBİNİ TUTMAMASI AÇISINDAN YARARLI OLACAKTIR.KABAKLAR SOĞUDUKTAN SONRA BİR KAYIK TABAĞA DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE DİZİN.ÜZERİNE ÇEKİLMİŞ CEVİZ SERPEREK SERVİS YAPIN.


AFİYET OLSUN!
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:34 am    Mesaj konusu: KAZANDİBİ Alıntıyla Cevap Gönder

KAZANDİBİ

pudra şekeri
1 su bardağı pirinç unu

Yapılışı

Sütü kaynatın. Şekeri ve biraz suyla ezilmiş pirinç ununu karıştırıp süte katın. Karıştırmaya devam ederek 15 dakika kadar pişirin. Az yağlanmış ve üzerine pudra şekeri serpilmiş tepsiye boşaltın. Altının kahverengi bir renk alması için sadece altı yanan fırında veya ocakta çevirerek kızartın. Kazandibinin tepsiden kolayca alınabilmesi için tepsiyi hemen soğuk suya tutun. iki dakika kadar tuttuktan sonra soğumaya bırakın. iyice soğuduğunda tatlıyı karelere bölün. Bir spatula vasıtası ile kaldırıp, ikiye katlayın. Yanık kısmı üstte olacak şekilde servis yapın.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Tatlılar Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye