 |
Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu
( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
|
Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
fatma dinc
.jpg)
Kayıt: 13 Ksm 2007 Mesajlar: 69 Konum: antalya
|
Tarih: Cum Ksm 30, 2007 9:36 am Mesaj konusu: TATLILAR (CEV?ZL? TEL KADAYIF) - TATLILAR (??LEKL? KREMA) |
|
|
TATLILAR (CEV?ZL? TEL KADAYIF)
YAPILI?I:
Derin bir tencerede ?erbeti haz?rlamak i?in ?eker ve suyu kaynat?n. Ate?ten indirmeden ?nce limon suyunu ekleyip bir ta??m kaynat?n?z. ?erbeti so?utunuz. Tel kaday?flar?n?n yar?s?n? yayvan bir kap i?erisinde tel tel ay?r?n?z. ?zerine yar?m su barda?? S?v? Sana'y? d?k?p, iyice kar??t?r?n?z. F?r?n kab? veya tepsinin i?ine ya?lanan tel kaday?flar?n? koyup, bir ka??k yard?m? ile ?zerine bast?rarak, s?k??t?r?n?z. Cevizin t?m?n? ay?klay?p, mikserde ?ekin. ilk kat tel kaday?f?n ?zerini tamamen ceviz ile kaplay?n?z. Kalan tel kaday?f?n? da tel tel ay?r?p, geri kalan s?v? Sana ile iyice ya?lay?n?z. Cevizlerin ?st?n? tel kaday?f ile tamamen kapat?p, yine ?zerine ka??k ile bast?r?n.1 75 derecede alt? ve ?st? k?zarana kadar pi?iriniz. F?r?ndan ??kard?ktan sonra ?zerine so?uttu?unuz ?erbeti d?k?p, ?ektiriniz. ?stedi?iniz b?y?kl?kte par?alar halinde kesip, ?ekilmi? ye?il f?st?k ile s?sleyiniz. So?uk olarak kaymak veya donduma ile servis yap?n?z. |
|
Başa dön |
|
 |
fatma dinc
.jpg)
Kayıt: 13 Ksm 2007 Mesajlar: 69 Konum: antalya
|
Tarih: Cum Ksm 30, 2007 9:37 am Mesaj konusu: TATLILAR (??LEKL? KREMA) |
|
|
TATLILAR (??LEKL? KREMA)
MALZEME:
Jelatin 7 yaprak ?ilek 500 gr.
Toz ?eker 100 gr. Yumurta 4 adet
Vanilya 1 paket Limon 1 adet
YAPILI?I:
?ilek temizlenir. Jelatin so?uk suda yumu?at?l?r. D?rt adet ?ilek s?slemek i?in ayr?l?r. Di?er ?ilekler mikserden ge?irilir. ?eker, vanilya ve yumurta sar?s? iyice kar??t?r?l?r. Limon suyu da ilave edildikten sonra bu kar???m ezilmi? olan ?ileklere ilave edilir. Jelatin ?zerinde yaz?l? alan ?ekilde haz?rland?ktan sonra, ezilmi? olan ?ilek ile kar??t?r?l?r. Servis tabaklar?na konuktan sonra buzdolab?nda bir saat kadar donmaya b?rak?l?r. ?zeri ?ileklerle s?slenerek servis yap?l?r. |
|
Başa dön |
|
 |
sonmezvural58
.jpg)
Kayıt: 17 Mar 2008 Mesajlar: 5
|
Tarih: Pts Mar 17, 2008 12:51 pm Mesaj konusu: s?peyyy |
|
|
ben bu tatl?y? ?ok seviyorummmm tekrar saolasinnnn g?zel bi payla??m _________________ GERÇEKÇİ OL, İMKANSIZI İSTE |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|