Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf?  Forumu  Forum Ana Sayfa Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu

( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

Yöresel Yemekler

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:47 am    Mesaj konusu: Y?resel Yemekler Alıntıyla Cevap Gönder

?MAM BAYILDI (PATLICAN VEYA KABAK)



MALZEME:

Patl?can (k???k): 8 adet
So?an : 4-5 adet
Sar?msak: 7-8 di?
Maydanoz : 1 demet
Nane: 1-2 dal
Domates : 2-3 adet
Biber (sivri) : 2-3 adet
Zeytinya? : 1 su barda??
?eker : 1-2 kahve ka????
Tuz
Karabiber


YAPILI?I:

1. Patl?canlar?n ba? k?s?mlar? kesilip alaca soyulur. Tuzlu suda yar?m saat bekletilir. Y?kan?p kurulan?r. (Kabaklar kaz?n?p ba? ve u? k?s?mlar kesilir.)
2. Zeytinya?da hafif pembe k?zart?l?r. Tepsiye dizilir.
3. ?zerleri boydan boya b??ak alta ge?meyecek ?ekilde kesilir.
4. Yar?m halka ?eklinde do?ranm?? so?an, sivri biber, sar?msak, zeytinya?da kavrulur. Soyulup do?ranm?? domates konup kar??t?r?l?r. K?y?lm?? maydanoz, nane, tuz, karabiber ve ?eker ilave edilir.
5. K?zart?lan sebzenin i?inde doldurulur.
6. Az su ilavesi ile yava? yava? pi?irilir.


K?sa Bilgi: Patl?can, pankreas, karaci?er ve b?brekleri kuvvetlendirir. Kalbe s?kunet verir.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:50 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder


ERZ?NCAN ?ORBASI


MALZEME:

Et suyu : 10 bardak
K?yma: 250 gr.
Maydanoz (yapra??): 1 avu?
Sar?msak: 3 di?
So?an: 2 adet
Yo?urt: 2-3 bardak
Ya? : 2 ka??k
Eri?te makarna : 1/4 paket
Sal?a: 1 ka??k
Kuru nane: 2 kahve ka????
K?rm?z? biber : 1 kahve ka????
Tuz
Karabiber

YAPILI?I:

1. K?yma, tuz, karabiber, k?y?lm?? maydanoz yo?rulup, f?nd?k b?y?kl???nde yuvarlan?p, unlan?r.
2. ?nce do?ranm?? so?an 1 ka??k ya? ile kavrulur. Sal?a, su ve tuz konup kaynat?l?r.
3. K???k k???k k?r?lm?? eri?te ve k?fteler ilave edilir.
4. Eri?te pi?ince sar?msakl? yo?urt konur ve ate?ten al?n?r.
5. ?zerine kuru nane ve k?rm?z? biberli ya? gezdirilir.
Not: ?orbaya, eri?te yerine ha?lanm?? 1 su barda?? nohut konarak de?i?ik lezzette bir ?orba yap?lm?? olur.
K?sa Bilgi: Sar?msak mide ve ba??rsak faaliyetlerini art?rd???ndan kab?zl?k ?ekenler i?in yararl?d?r.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:51 am    Mesaj konusu: DALYAN K?FTE Alıntıyla Cevap Gönder

DALYAN K?FTE

MALZEME:

K?yma (orta ya?l?) : 1 Kilo
Havu?: 2 adet
Ekmek i?i : 4-5 Dilim
Bezelye: 1 Su barda??
So?an : 1 Adet
Dereotu : Yar?m demet
Yumurta: 5 Adet
Margarin: 2 ?orba ka????
Tuz Karabiber
K?fte bahar?

YAPILI?I:


Havu?lar? kaz?y?p, y?kay?n. Bezelyelerle birlikte yumu?ayana dek pi?irin. 4 Yumurtay? kat? olacak ?ekilde ha?lay?n. K?fte i?in; so?an? bir kaba rendeleyin.
Ekmek i?lerini ?slat?n. Yumu?ad???nda sudan ??kart?p, avucunuzun i?inde s?k?n. Karabiber, k?fte bahar? ve tuz ekleyip, so?an ve bir yumurta ile birlikte kar??t?r?n.
K?ymay? ilave edin ve malzemeler b?t?nle?ene dek yo?urun. Elinizle bast?rarak dikd?rtgen bir ?ekil alana dek d?zle?tirin.
Ortas?na ha?lanm?? havu?, bezelye ve kat? yumurtalar? her yere e?it oranda gelecek ?ekilde dizin. ?zerine k?y?lm?? dereotu serpi?tirin.
Eti kapatarak rulo yap?n. Kenarlar?n? bast?rarak a??lmas?n? ?nleyin. Haz?rlad???n?z ruloyu, al?minyum folyoya sar?n.
Bir f?r?n tepsisine koyup, en az 1 saat pi?irin. Bu s?renin sonunda folyoyu a?arak pi?ip pi?medi?ini kontrol edin. Dilimleyerek servis yap?n.
Not : Dilerseniz, ?zerine sal?al?, domatesli sos d?kerek servis yapabilirsiniz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye