Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

BEĞENDİLİ KEBAP - ANTALYA USULÜ GÜVEÇ

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yöresel Yemekler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:52 am    Mesaj konusu: BEĞENDİLİ KEBAP - ANTALYA USULÜ GÜVEÇ Alıntıyla Cevap Gönder

BEĞENDİLİ KEBAP


MALZEME:

Süt: 1/2 su bardağı
Kaşar peyniri (rendelenmiş): 3 çorba kaşığı
Un : 1 çorba kaşığı
Soğan: 1 adet
Patlıcan: 2 adet
Salça: 1 çorba kaşığı
Tuz Et (kuşbaşından daha iri doğranmış dana ya da kuzu): 500 gr
Tereyağı: 3 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Soğanı rendeleyin. Sıkarak suyunu çıkarın. Etleri bir kaba koyun ve soğan rendesi ile suyunu üzerine dökün ve karıştırın.
5-6 saat buzdolabında bekletin. Tencerede bir çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Etleri kendi suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
Salçayı suda ezin ve biraz tuzla birlikte tencereye dökün. Et yumuşayana kadar pişirin. Patlıcanları ocakta közleyin.
Kabuklarını soyun ve 10 dakika limonlu suda bekletin. Sonra sıkarak suyunu çıkartın. Küçük bir tencerede tereyağın bir kaşığını kızdırın.
Unu ekleyip, sararana kadar kavurun. Ateşten alıp patlıcanlarla karıştırın. Tuzunu ayarlayın sonra döverek püre haline getirin.
Kalan tereyağını ve kaşar peyniri rendesini de ekleyin. En son olarak da sütü ilave edin iyice karıştırın.
Tabağa önce bu püreden koyun üzerine de etten ve etin kendi sosundan koyun.
Arzu ederseniz tabağın kenarında ızgara da pişirilmiş sivri biber ve domates dilimleri de servis edebilirsiniz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:53 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

ANTALYA USULÜ GÜVEÇ

MALZEME:

Et :750 gram
Havuç :1 adet
İç bezelye :2 su bardağı
Domates :2 adet
Soğan :2 adet
Maydanoz :1 demet
Patates :3 adet
Yeşil biber : 3 adet
Un :1 su bardağı
Süt :1 litre
Yumurta :2 adet
Yağ : 5 çorba kaşığı
Kaşar peyniri (rendelenmiş) :1 su bardağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI:

Bir kaşık yağ içerisine iki baş soğan çentilir. Hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kuşbaşı doğranmış et yıkanır, suyu süzülür, pembeleşen soğanlara katılır. Etler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Çok az su ilavesiyle kapalı olarak pişirilir.
Pişen etler 6 küçük güvece bölünür. Küçük doğranmış, haşlanmış havuç; haşlanmış bezelye, küçük doğranmış patates, tuz ve karabiber ile ayrı bir kapta harmanlanır.
Güveçlerdeki etlerin üzerine bölüştürülür. Güveçlerin üzerine dilimler halinde kesilen domates ve yeşil biberler serpiştirilir.
Kalan yağ eritilir, un ilave edilir, birlikte kavrulur, sütü de katılarak pişirilir. Koyulaşınca ateşten alınır.
İki çırpılmış yumurta katılıp, iyice karıştırılır. Bu malzeme de 6 güveç üzerine dökülür. Güveçlerin üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir. Fırına verilir.
Üzerindeki peynirler kızarınca (15-20 dakika kadar) çıkarılır. Üzerlerine maydanoz kıyılarak servis yapılır.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yöresel Yemekler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye