Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf?  Forumu  Forum Ana Sayfa Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu

( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ACEM PİLAVI - Tantuni (8 kişilik)

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:55 am    Mesaj konusu: ACEM P?LAVI - Tantuni (8 ki?ilik) Alıntıyla Cevap Gönder

ACEM P?LAVI


MALZEME:

Pilavl?k Pirin? : 2 su barda??
Kuru so?an : 2 adet
Ya? :200 gr
Tuz
Ku?ba?? koyun eti : 300 gr
Baharatlar (iste?e ba?l?)
Su (Et Suyu) : 4 su barda??

YAPILI?I:
Pirin? ?l?k, tuzlu suya konur ve bekletilir. Koyun eti ya?da kavrulur. So?anlar da ayr? bir yerde kavrulur.
Her ikisi birlikte pilav?n pi?irilece?i tencerenin dibine dizilir. Arzu edilirse, dolma f?st???, ku? ?z?m?, tar??n, kakule eklenebilir.
Hepsinin ?st?ne pirin?ler konur. Tuz ve su ilave edilir. Kapa??n kenarlar?, buhar?n ??kmas?n? ?nlemek i?in hamurla kapat?l?r.
Pi?tikten sonra ?st?ne 1-2 ka??k kat? ya? konur. Bir tepsiye ters y?z edilir. (Bu tarifi tavuk eti ile de yapabilirsiniz.)


Ankara Tava:

Malzemeler


250 gram et (nuar ya da kemikli et)
1 su barda?? pirin?
2 adet b?y?k domates
2 di? sar?msak
2 adet arpac?k so?an
2 su barda?? su
Defne yapra??
Tane karabiber
S?v?ya?

Haz?rlan???

Et, so?an, defne yapra?? ve karabiberler 2 su barda?? su ile d?d?kl? tencerede 25 dakika ha?lan?r.
Bu arada pirin? s?cak su ile ?slat?l?r.
Domatesler rendelenip ezilen sar?msakla kar??t?r?l?r.
Ha?lanan et liflerine ayr?l?r.
Yap??maz bir tavaya ya da tavaya s?v? ya? konulup k?zd?r?l?p alt? kapat?l?r.
Etler ya?a konulur.
?zerine sar?msakl? domates rendesi d?k?l?r.
En ?ste de pirin?ler konulur.
Etin ha?lama suyundan bir bardak konulduktan sonra tavan?n ?st? kapat?larak suyunu ?ekene kadar a??r ate?te pi?irilir.
Pi?en pilav? ters ?evirmek suretiyele taba?a aktararak servise haz?r hale getirebilirsinz.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger
fatma dinc



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 69
Konum: antalya

MesajTarih: Cum Ksm 30, 2007 9:56 am    Mesaj konusu: Alıntıyla Cevap Gönder

Tantuni (8 ki?ilik)

Gerekli Malzemeler :

500 gr K?yma
3 Adet So?an
3 Adet Ye?ilbiber
3 Adet Domates
1 Paket Un
1 ?orba Ka???? Ay?i?ek Ya??
2-3 Dilim Bayat Ekmek

Tuz
Salatas? ??in:

1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze So?an
1 Adet Limon
Bir Miktar Su


Haz?rlan???:


Tencereye k?ymay? koyun. Bir miktar su ilave edin. K?yma suyunu ?ekinceye kadar pi?irin. Yemeklik do?rad???n?z 3 adet so?an? ve 1 ?orba ka???? ay?i?ek ya??n? ekleyin. Birka? dakika kavurun. 3 adet ye?il biberi k???k k???k do?ray?p, tencereye ilave edin. Tenceredeki malzemeleri bir sac?n ?zerine ya da teflon tavaya d?k?n. Birka? dakika daha kavurun. Malzemeleri tekrar tencereye bo?alt?p, k?p ?eklinde do?rad???n?z 3 adet domatesi i?ine at?n.Tencerenin kapa??n? kapat?n.
Ba?ka bir kab?n i?ine 1 paket unu d?k?n. Ortas?n? havuz bi?iminde a??n. Tuz ve ufalad???n?z bayat ekmek dilimleriyle, bir miktar suyu ekleyin. Yo?urarak hamur yap?n. K???k bezeler kopar?p, oklavayla tabak b?y?kl???nde a??n. Teflon tavada veya sacda pi?irin.
Yufkalar pi?erken, salatay? haz?rlay?n. Bunun i?in, so?anlar? yar?m ay ?eklinde do?ray?n. Tuz, yapraklar? ayr?lm?? maydanoz, sumak ve limon suyuyla kar??t?r?n. Pi?irdi?iniz yufkalar?n i?ine k?ymal? harc? ve salatay? doldurun. Rulo bi?iminde sar?n. So?utmadan servis yap?n.
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder Yazarın web sitesini ziyaret et MSN Messenger

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu Forum Ana Sayfa -> Y?resel Yemekler Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye