Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı  Forumu  Forum Ana Sayfa Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu

( YOLUMUZ İLİM , İRFAN VE İNSANLIK SEVGİSİ ÜZERİNE KURULMUŞTUR ! )
 
 SSSSSS   AramaArama   Üye ListesiÜye Listesi   Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları   KayıtKayıt 
 ProfilProfil   Özel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapınÖzel mesajlarınızı kontrol etmek için giriş yapın   GirişGiriş 

ÇORBALAR

 
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri
Önceki başlık :: Sonraki başlık  
Yazar Mesaj
Burcu Yıldırım



Kayıt: 13 Ksm 2007
Mesajlar: 11

MesajTarih: Prş Oca 10, 2008 12:12 pm    Mesaj konusu: ÇORBALAR Alıntıyla Cevap Gönder

ÇORBALAR




Ayran Çorbası


Servis(Kaç Kisilik) : 6
Hazirlama Süresi: 35 dk
Pişirme süresi:
Kategori: Çorbalar
Zorluk Derecesi: Normal

Malzemeler

1 Su bardağı dolusu aşurelik buğday
Yarım su bardağı nohut
1.5 Kilo yoğurt
Kuru nane, tuz, pulbiber
2 Su bardağı su


Yapılışı

Buğday ve nohutu akşamdan ıslatın.
Sabah sularını değiştirin ve yeni su ile ayrı ayrı haşlayın.
Pişince sularını süzüp, soğumaya bırakın.
Yoğurdu çırpma teli ile çırpın.
Haşlanmış nohut, buğday, su, tuz ve naneyi de karıştırıp hepsini büyük bir kaseye alın.
Üzerini pulbiber ile süsleyip, soğuk olarak servis yapın.



Sebzeli Tavuk Çorbası

Servis(Kaç Kisilik) : 6 kisilik
Hazirlama Süresi: 30 dk
Pişirme süresi:
Kategori: Çorbalar
Zorluk Derecesi: Kolay

Malzemeler

2 adet tavuk but,
3 adet orta boy havuc,
2 adet patates,
1 adet pîrasa,
1 adet sogan,
ve arzuya gore sebze cesitleri 1 cay bardagi tel sahriye,
yeteri miktarda tuz ve karabiber,
su

Yapılışı

tavugu tuzlu suda haslayalim biraz haslaninca havuclari daire seklinde dograyip icine katalim tavuk tamamen haslandigi zaman tencereden butlari cikarip kemilerinden ayiralim daha sonra sebzelerin hepsini tencereye atalim sebzeler yumusamaya baslayinca sehriyemizide ilave edelim sehrileyeler tatamen pistigi zamanda tekrar tavuk parcalarimizi corbamiza katip karabiber ekleyip 5 dk boyle kaynattiktan sonar corbamizi sicak olarak servis yapalim arzuya gore uzerine limon suyuda eklenebilir.Afiyet olsun
Servis Önerileri
sicak olarak servis yapilir ve istege gore limon suyuda eklenebilr
Başa dön
Kullanıcının profilini görüntüle Özel mesaj gönder

Önceki mesajları göster:   
Yeni başlık gönder   Başlığa cevap gönder     Muğla Datça Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Forumu Forum Ana Sayfa -> Yemek Tarifleri Tüm zamanlar GMT +2 Saat
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

 
Geçiş Yap:  
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye