 |
Mu?la Dat?a Hac? Bekta? Veli Anadolu K?lt?r Vakf? Forumu
( YOLUMUZ ?L?M , ?RFAN VE ?NSANLIK SEVG?S? ?ZER?NE KURULMU?TUR ! )
|
Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
|
fatma dinc
.jpg)
Kayıt: 13 Ksm 2007 Mesajlar: 69 Konum: antalya
|
Tarih: Sal Nis 07, 2009 8:09 am Mesaj konusu: S?M?T KEBABI (GAZ?ANTEP) |
|
|
S?M?T KEBABI (GAZ?ANTEP)
MALZEME:
K?yma 500 gr.?ekilmi? antep f?st??? 2 ?orba ka????
?nce kara bulgur 5/8 su barda???am f?st??? 8 ?orba ka????
Maydanoz 1 ba?Rendelenmi? ka?ar peyniri 3 ?orba ka????
So?an 1 k???k boySarm?sak 2 di?
Tar??n 1,5 ?ay ka????Kara biber
Kimyon 1,5 ?ay ka????Tuz
K?rm?z? pul biber 1/2 ?orba ka????
YAPILI?I:
Bulguru s?cak suda 10 dakika bekletin. Elinizle s?karak sudan al?p temiz bir kaba koyun. Pul biberi biraz ?slat?p s?zd?r?n. So?an? rendeleyin.Maydanozu ince ince k?y?n. Sarm?saklar? d?v?n. Bir kaba k?ymay?, bulguru, so?an?, sar?msa??, maydanozu, baharlar?, ?am f?st?klar?n? koyup, iyice yo?urarak k?fte harc?n? haz?rlay?n. Haz?rlad???n?z k?fte harc?ndan iri ku?ba?? b?y?kl???nde par?alar kopararak avucunuzun i?inde yuvarlay?n ve uzunlamas?na k?fteler yap?p ?i?lere ge?irin. Izgaran?z? (tercihen k?m?r ?zgaras?) ya da f?r?n?n?z?n ?zgaras?n? yak?n. ?i?leri ?zgaraya yerle?tirerek her yan? e?it?e renk al?p k?zar?ncaya kadar pi?irin. Tabaklara aktar?n, s?cakken ?zerlerine rendelenmi? ka?ar? ve ?ekilmi? antep f?st???n? serpi?tirerek servis yap?n. |
|
Başa dön |
|
 |
|
|
|
Bu forumda yeni başlıklar açamazsınız Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
|
|